درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-09-13  |  2024-12-03  |  بروز شده در: 1403/09/13 - 17:57:1 FA | AR | PS | EN
تقویت روابط زراعتی میان ایران و افغانستان            اعلام حکومت نظامی در کوریای جنوبی            ساخت بندر موقت در ساحه سرحدی میان افغانستان و ترکمنستان            انتقال ۱۸۳ هزار پناهجوی افغان در سه سال گذشته به امریکا            بسته شدن انستیتوت‌های طبی بروی دختران            افغانستان امروز به مصاف نیپال می رود            آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟            رونمایی از بسته جدید کمک‌های امریکا به اوکراین            پیام کوتاه تهران به واشنگتن درباره سوریه            سفر سرپرست وزارت صحت عامه حکومت طالبان به چین             اعطای رتبه جنرالی به آخرین نظامی امریکایی خارج شده از افغانستان            امروز نشست اکو در ایران بدون حضور نماینده طالبان برگزار می‌شود             ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی             معرفی 23 کودک مصاب به سوراخ قلب به شفاخانه‌های کابل            کشته شدن 100 تن در نتیجه درگیری هواداران فوتبال در گینه            






تاریخ نشر: 1396/06/02 - 05:59:0
تعداد بازدید: 1572
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

راهبرد جدید امریکا در افغانستان: از چرخش ترامپ تا خط و نشان برای پاکستان
راهبرد جدید امریکا در افغانستان: از چرخش ترامپ تا خط و نشان برای پاکستان

 در حالی که از ماه‎ها پیش کارشناسان و ناظران انتظار داشتند استراتژی دولت جدید آمریکا در مورد افغانستان تشریح شود، سرانجام دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا استراتژی کاخ سفید را در ارتباط با افغانستان تشریح نمود.

ترامپ، برنامه‌های امریکا در مورد افغانستان را ۲۱ آگست در یک سخنرانی در آرلینگتون (محلی نزدیک واشنگتن) اعلام کرد. اشغال نظامی آمریکا در افغانستان از ۱۶ سال پیش تاکنون ادامه دارد و از زمان روی کارآمدن ترامپ، بحث و گفتگوهای زیادی پیرامون ادامه وضعیت نظامیان آمریکایی در افغانستان جریان داشت.

 

اعلام استراتژی با چند ماه تاخیر!

ترامپ از جنوری 2016 به طور رسمی وارد کاخ سفید شد و از آن زمان تاکنون و حتی پیش از آن بحث بر سر این موضوع که استراتژی ترامپ در مورد افغانستان چه خواهد بود، همواره جریان داشته است؟

توجه به رویکرد و برنامه ترامپ درباره افغانستان از آن رو حائز اهمیت است که وی بارها در دوره تبلیغات انتخاباتی خود با انتقاد از حضور نظامیان آمریکایی در افغانستان، حتی از خروج آن‌ها از افغانستان سخن گفته و از این روز با ورود به کاخ سفید توجهات بسیاری متوجه برنامه او در مورد افغانستان شد.

با این حال ترامپ استراتژی خود را در مورد افغانستان بسیار دیرتر از حد انتظار ارائه داد. تقریباً از زمان ورود او به کاخ سفید در 1 بهمن ماه 1395 تا 30 مرداد ماه 1396 که او استراتژی دولت آمریکا را در ارتباط با افغانستان اعلام کرد چیزی حدود 7 ماه زمان سپری شد و این تاخیر دیرهنگام باعث شده بود تا گمانه‌زنی‌ها پیرامون عدم وجود برنامه مشخص در دولت ترامپ درباره افغانستان قوت بگیرد.

با این حال اعلام استراتژی جدید آمریکا در افغانستان چندان هم بیارتباط با تحولات داخلی آمریکا نیست. سخنرانی ترامپ در مورد استراتژی جدید واشنگتن در افغانستان درست سه روز پس از برکناری استیو بنن، مشاور جنجالی او از کاخ سفید ایراد شد. بنن به عنوان استراتژیست ارشد دولت ترامپ از طرفداران سرسخت خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان بود و سه روز پس از اخراج وی، رئیس جمهور آمریکا برخلاف نظرات بنن از ادامه حضور نظامی در افغانستان سخن گفت. حضوری که حتی بنا به گفته خود ترامپ نقطه پایانی برای آن مشخص نشده است.

براین اساس شاید تاخیر در ارائه استراتژی‌ ترامپ در مورد افغانستان چندان هم بیارتباط با اختلاف نظر او با برخی مشاوران خود از جمله استیو ببن نبوده و ترامپ با برکناری بنن راه را برای اعلام استراتژی مورد نظرش در افغانستان (به معنای ادامه حضور نظامی در این کشور) هموار ساخته است.


چرخش ترامپ در استراتژی جدید آمریکا درباره افغانستان

استراتژی جدید آمریکا درباره افغانستان ارائه شده و ترامپ در سخنان خود از ادامه حضور نظامیان امریکایی در این کشور خبر داد. در واقع رویکرد رئیس جمهور امریکا در مورد ادامه حضور در افغانستان در حالی مطرح شده که او پیش از ورود به کاخ سفید، تقریباً همیشه یکی از منتقدان جدی حضور آمریکا در افغانستان بوده است. ترامپ در سال ۲۰۱۳ و همزمان با روزهایی که سرگرم تبلیغات انتخاباتی خود بود، در توییتر خود نوشت: از افغانستان بیرون خواهیم آمد. نیروهای ما از سوی افغان‌هایی کشته می‌شوند که ما آنها را آموزش می‌دهیم و میلیاردها دلار را در آنجا ضایع می‌کنیم. پس باید از افغانستان خارج شویم و آمریکا را بازسازی کنیم.

ترامپ همچنین در ششم اکتبر ۲۰۱۵ در گفتگو با سی ان ان گفت: آیا قرار است آمریکا برای ۲۰۰ سال دیگر در افغانستان باشد؟ چه می‌گذرد؟ ما با دخالت در افغانستان اشتباه بزرگی کردیم. ما کسانی را داشتیم که ادعای متفکر بودن داشتند ولی اصلا نمی‌دانستند چه کار می‌کنند و حالا هم آنجا آشفتگی کامل است. در این وضعیت ما احتمالا باید در افغانستان بمانیم؛ زیرا همه چیز فقط دو ثانیه بعد از خروج ما از هم می‌پاشد.

علاوه بر این موضع‌گیری‌ها، وجه بسیار چشمگیر استراتژی ترامپ در مورد افغانستان یک چرخش ۱۸۰ درجه‌ای در مورد چگونگی برخورد با جنگ افغانستان است. فراتر از حضور، ترامپ حتی برخلاف وعده‌های پیشین خود از افزایش شمار نظامیان امریکایی و اعزام نیروهای بیشتر به میدان جنگی افغانستان خبر داده است.

اکنون وی نه تنها از تصمیمات قبلی خود در مورد خروج از افغانستان با عقب نشینی کرده است، بلکه با افزایش نامشخص شمار سربازان آمریکایی در آن کشور، در عمل جنگ افغانستان را به مراحل نگران‌کننده‌تری خواهد کشاند که به واکنش شدیدتر گروه‌های شبه نظامی ضدبیگانه از جمله طالبان و سایر گروه‌ها منجر خواهد شد. براساس برخی آمار در حال حاضر بیش از 8 هزار نظامی آمریکایی در افغانستان به سر می‌برند که ترامپ تعداد آن را بیشتر خواهد کرد.

حتی تغییر سیاست و خلف وعده ترامپ در مورد استراتژی افغانستان از جانب خود وی هم تائید شده و او همزمان با اعلام برنامه‌اش در توجیه تداوم حضور نظامی در افغانستان گفته که در ابتدا می‌خواسته واحدهای نظامی آمریکا را از افغانستان خارج کند، اما سپس متقاعد شده که خروج سریع این نیروها می‌تواند، همچون در عراق، پیامدهایی منفی داشته باشد. ترامپ همچنین زمانی مشخص برای پایان مأموریت نظامی آمریکا در افغانستان را نیز نپذیرفته و می‌گوید، خروج واحدهای نظامی ایالات متحده از این کشور به میزان موفقیت مأموریت آمریکا بستگی دارد.

 

استراتژی برای افغانستان یا خط و نشان برای پاکستان!

آن چه در استراتژی جدید آمریکا در مورد افغانستان قابل توجه به نظر می‌رسد، تهدیدات علنی واشنگتن علیه پاکستان، همسایه جنوبی افغانستان است. به گفته ترامپ، خشکاندن ریشه‌های تروریسم در پاکستان، بخشی از برنامه آمریکا است چون به گفته او، هنوز تروریست‌ها در پاکستان پناه می‌گیرند. او گفته که آمریکا دیگر نمی‌تواند در برابر حضور تروریست‌ها در پاکستان ساکت بماند.

دونالد ترامپ همچنین در استراتژی خود در قبال افغانستان، خواستار همکاری بیشتر هند، به‌ویژه در عرصه کمک‌های اقتصادی در افغانستان شده است. این خواست ترامپ می‌تواند تهدید صریح علیه پاکستان تلقی شود، چون هند و پاکستان در تقابل جدی و رقابت سختی در منطقه به سر می‌برند و پاکستان نیز بارها افزایش حضور هند در افغانستان را تهدید علیه منافع ملی خود عنوان کرده است.

براین اساس دعوت آمریکا از هند برای حضور در پاکستان، در عمل هم می‌تواند به عنوان تهدید جدی علیه پاکستان تلقی شده و از طرف دیگر نوعی خط و نشان واشنگتن برای اسلام آباد به شمار می‌رود. این خط و نشان آمریکا علیه پاکستان بویژه در آن جا که ترامپ تاکید دارد دیگر نمی‌تواند در مقابل پاکستان ساکت بماند، مشخص‌تر می‌‎شود.

با این حال اعلام استراتژی جدید امریکا در مورد افغانستان نشان داد علیرغم آنچه تصور میشد ترامپ سیستم و رویکرد سیاسی مجزایی در مقایسه با روسای جمهور آمریکا دنبال خواهد کرد؛ اما در عمل او نیز ادامه دهنده راه گذشتگان خود است. در واقع حتی با وجود خواست ترامپ برای خروج از افغانستان که بارها پیش از رسیدن به مقام ریاست جمهوری از آن سخن می‌گفت، اما تاکید بر ماندن (در واقع تغییر و چرخش کامل سیاست ترامپ در مورد افغانستان در دوران ریاست جمهوری به نسبت دوران انتخاباتی) نشان داد ترامپ نیز به مانند بسیاری دیگر از رهبران سیاسی تنها مجری درخواست‌های ساختاری تحمیل شده است که حتی با انتخابات و خواست مردم تغییر نخواهد کرد.

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/8233


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟


هدف روسیه از رابطه گرم با طالبان چیست؟


نفرت عمومی از اسرائیل به ورزشگاهها رسید


تاثیر بازگشت ترامپ بر جنگ ایران و اسرائیل چه خواهد بود؟


آیا امریکا بخاطر اسرائیل آماده جنگ با ایران است؟


آیا پیروزی ترامپ معادلات در افغانستان را برهم میزند؟


«اول برنده» کارزار انتخابات امریکا کیست؟


مقصر سقوط کیست؛ یک گناه و صد متهم


میراث شهید نصرالله در دستان نعیم قاسم


بریکس پلس توان رقابت با غرب را دارد؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

فایق سیاست‌های طالبان را دشمنی با مردم افغانستان خواند

تقویت روابط زراعتی میان ایران و افغانستان

اعلام حکومت نظامی در کوریای جنوبی

ساخت بندر موقت در ساحه سرحدی میان افغانستان و ترکمنستان

انتقال ۱۸۳ هزار پناهجوی افغان در سه سال گذشته به امریکا

بسته شدن انستیتوت‌های طبی بروی دختران

افغانستان امروز به مصاف نیپال می رود

آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟

رونمایی از بسته جدید کمک‌های امریکا به اوکراین

پیام کوتاه تهران به واشنگتن درباره سوریه

سفر سرپرست وزارت صحت عامه حکومت طالبان به چین

اعطای رتبه جنرالی به آخرین نظامی امریکایی خارج شده از افغانستان

امروز نشست اکو در ایران بدون حضور نماینده طالبان برگزار می‌شود

ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی

معرفی 23 کودک مصاب به سوراخ قلب به شفاخانه‌های کابل

کشته شدن 100 تن در نتیجه درگیری هواداران فوتبال در گینه

فراهم شدن امکانات معیشتی برای ۲۰۰ هزار خانواده افغان تا سال ۲۰۲۶

شهروندان افغان‌ در خط مقدم سرمایه‌گذاری در ایران

سفر قریب الوقوع پوتین به هند

لت‌وکوب بی‌رحمانه یک دختر افغان در ترکیه

شورای امنیت درباره افغانستان نشست برگزار می‌کند

قطر برای تقویت و بازسازی بنیادهای فرهنگی افغانستان همکاری می کند

افزایش همکاری دهلی با کابل برای کاهش نفوذ پاکستان

ایجاد بازار مشترک افغانستان-چین در مسیر معدن «مس عینک»

تلاش تازه اتحادیه اروپا برای جلب حمایت ترامپ از اوکراین


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.